huonekalujen_ja_oljyn_kierratystempaus_jateasemilla.jpg

Uutisia ja tapahtumia

Huonekalujen ja öljyn kierrätystempaus jäteasemilla

Ehjät huonekalut kiertoon ja kierrätyskelvottomat jätteeksi maksutta.

 

Etapin jäteasemilla on odotettavissa vilskettä, kun jokaisella jäteasemalla järjestetään kevään ja kesän mittaan kuntien asukkaille kierrätystapahtuma, jossa sekä huonekalut että käytetyt öljyt laitetaan kiertoon. Myös kierrätyskelvottomat huonekalut vastaanotetaan päivän kunniaksi maksutta jätteenä, esimerkiksi sohvat, sohvaryhmät, sängyt patjoineen ja runkopatjat. Kokonaan puiset huonekalut ovat aina maksuttomia. Huonekaluja vastaanotetaan enintään kaksi kuutiota per asiakas.

Tempaus järjestetään yhteistyössä Kaks´kättä -työpajan kanssa, joka ottaa myyntiin hyvälaatuiset, jäteasemalle kierrätyspäivänä tuodut huonekalut.

Öljyt teollisuudelle kierrätykseen

Kuntalaisille maksuton öljynkeräystempaus järjestetään Lakeuden Etapin toimialueen kunnissa, useimmilla jäteasemilla samana päivänä kuin huonekalutempaus. Lakeuden Etappi toteuttaa keräyksen yhdessä Fortumin kanssa.

– Keräyksessä otetaan vastaan käytettyjä vaihteisto-, hydrauliikka- ja moottoriöljyjä. Öljyt toimitetaan kierrätettäväksi edelleen teollisuuden käyttöön, kertoo jätehuoltoinsinööri Mauri Rajamäki Lakeuden Etapista.

Öljyn sekaan ei saa laittaa bensaa, jäähdytinnesteitä tai polttoöljyä. Jäteasemilla ei keräyksen yhteydessä vastaanoteta öljytynnyreitä, vaan asiakkaan pitää ottaa ne mukaan tyhjennyksen jälkeen.

Voit tuoda sohvat, sohvaryhmät ja sängyt patjoineen sekä runkopatjat maksutta jäteasemalle.

Isot määrät noudetaan kotoakin

Yli 400 litran jäteöljymäärät noudetaan kotoa, jos nouto on tilattu vähintään seitsemän työpäivää ennen kyseisen kunnan keräyspäivää. Öljyn tulee olla tynnyreihin pakattuna paikassa, johon imuautolla pääsee. Tynnyreissä pitää olla imuletkun suulakkeen mentävä reikä kannessa, että öljy saadaan sitä kautta tyhjennettyä.


Öljynoudot tulee tilata Fortumin asiakaspalvelusta
puh. 010 7551 625 tai asiakaspalvelu1@fortum.com

kierratystempaus_jateasemilla_aikataulu.jpg