Klikkaa tähän muokataksesi otsikkoa

Uutisia ja tapahtumia

Jäteasemilla ennätysmäärä kävijöitä

etappi_aviisi_1-2018_jateasemilla-ennatysmaara-kavijoita.jpg
Kierrätystempaukset toivat runsaasti asiakkaita jäteasemille. Kuvassa Ilkka Perälä Koskenkorvalta Ilmajoen jäteasemalla.

Kuntalaiset käyttivät viime vuonna Lakeuden Etapin jäteasemien palveluja ennätyksellisen paljon. Viime vuoden tilastojen mukaan jäteasemilla asioi vuoden aikana peräti 100 745 kävijää.

Jäteasemien kävijämäärä on kehittynyt hyvin vuosien saatossa, mutta nyt nousu oli huomattava edellisvuoteen verrattuna, kun vuonna 2016 vastaava määrä oli 91 349 kävijää.

etappi_aviisi_1-2018__100-raja-ylittyi-oranssi.jpgEniten asiointeja oli Seinäjoki-Nurmon jäteasemalla, jossa kirjattiin yhteensä reilut 36 000 asiakaskäyntiä, mikä on noin 6000 enemmän kuin edellisvuonna. Toisena tulee Lapuan jäteasema, jossa kävi vajaat 16 000 asiakasta ja kolmanneksi tulleella Ilmajoen jäteasemalla liki 14 000 asiakasta.

Verrattaessa jäteasemien vilkkautta suhteessa aukioloaikaan, eniten asiakaskäyntejä per aukiolotunti oli Seinäjoki-Nurmon, Lapuan ja Kurikan jäteasemilla. Seinäjoki ohitti viime vuonna Lapuan kävijämäärässä per aukiolotunti, kun tilanne on vuosia ollut toisinpäin.

Seinäjoella kävi keskimäärin 19 asiakasta aukiolotunnissa, kun vastaava luku Lapualla oli 14. Kurikka ei paljoa jäänyt jälkeen, kun jäteasemalla asioi 13,5 asiakasta tunnissa.

Keskimäärin Etapin jäteasemilla kävi 10 asiakasta aukiolotunnissa. Vuonna 2016 keskiarvo oli yhdeksän asiakasta.

Asiakaskäyntien määrän kehitystä seurataan, jotta jäteasemien aukioloaikoja osataan mitoittaa kysyntää vastaavaksi.

 


 

Jäteasemien kävijämäärät ja kävijöitä jäteaseman aukiolotuntia kohti

etappi_aviisi_1-2018_jateasemilla-ennatysmaara-kavijoita_taulukko.jpg