Uutisia ja tapahtumia

Yrityskylän ”Etappi” pyörittää kylän kiertotaloutta

etappi_aviisi_1-2018__100-yrityskylan-etappi-pyorittaa-kylan-kiertotaloutta.jpg
”Etapin” toimitusjohtaja Aleksi Katajamäki ja jätekeskuksen hoitaja Venla Mäkelä työvuorossa. Mukana myös luokanopettaja Annika Rintamäki Ilmajoen Västilän koululta.

Kuudesluokkalaisille tarkoitettu Yrityskylä-oppimisympäristö on pienoisyhteiskunta, jonka toimimiseksi tarvitaan erilaisia välttämättömyyspalveluja, kuten jätehuoltoa. Yrityskylä Pohjanmaan kiertotaloudesta, jätehuollosta ja kierrätyksestä, vastaa jäteyhtiö ”Lakeuden Etappi”

Yrityskylässä koululuokat eri puolilta Etelä-Pohjanmaata saapuvat kukin kylään yhdeksi päiväksi.

Päivän aikana oppilaat työskentelevät omassa ammatissaan, saavat palkkaa, toimivat kansalaisina ja kuluttajina pienoiskaupungissa. Päivään heidät perehdytetään opetussuunnitelmaan perustuvalla oppimateriaalilla.

Yrityskylä Pohjanmaan alakoulu toimii Vaasassa ja yläkoulu Seinäjoella. Etappi on mukana alakoulujen toiminnassa. Yrityskylässä vierailee lukuvuodessa noin 5000 pohjalaisnuorta. Toiminta on Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) koordinoimaa.

Kestävä kehitys tutuksi koululaisille

– Ihan mahtavaa, että jäteyhtiö on mukana täällä. Eihän tämä maailma pyöri ilman, että joku huolehtii, että jätteet jatkavat matkaansa eteenpäin, totesi luokanopettaja Annika Rintamäki Ilmajoen Västilän koululta.

Hänen mukaansa kestävä kehitys on yksi uuden opetussuunnitelman tärkeä osa, jossa koitetaan saada automaattiseksi ajatus, että mitä enemmän otetaan luontoa huomioon ja jätteet kiertävät oikeaan paikkaan, sitä parempi. Myös kodeissa on hänen mielestään tänä päivänä kierrätys hallussa.

– Toivotaan, että täällä vahvistuu sekä meidän Etapin työntekijöille että muille yrityksille se, miten tärkeää työtä jätehuolto on, hän sanoi, kun jäteyhtiön ensimmäinen työpäivä oli alullaan.